RECIKLIRANA KUHARIJA
NJOKI IZ OSTANKOV PIRE KROMPIRJA
Pire krompirju dodamo jajce, malo soli in enako količino moke, kot je krompirja. Našteto pomešamo in z roko oblikovane svaljke položimo v vroče olje.
Njoki so pripravljeni, ko so zlato zapečeni.
Skupaj z jogurtom so slasten obrok.
Lahko jih pojemo tudi samostojno ali kot prilogo h golažu.
Dober tek!
ČAJ IZ JABOLČNIH OLUPKOV
DROBTINE IZ STAREGA KRUHA
Star kruh posušimo in zmeljemo v mlinčku za orehe ali zdrobimo z valjarjem, da dobimo krušne drobtine.
S krušnimi drobtinami lahko zgostimo juhe in omake, cvremo meso, napravimo kruhove cmoke …
UPORABNI KROMPIRJEVI OLUPKI
Olupke neškropljenega krompirja dobro popivnamo, položimo na pekač, posolimo in pečemo od 20 do 30 minut.
Slasten pa je tudi neolupljen krompir z rožmarinom, himalajsko soljo, poprom in oljčnim oljem.
JABOLČNI KRHLJI
Obtolčena jabolka obrežemo na prizadetih mestih, preostanek pa narežemo na rezine in posušimo.