KREMNA JUHA

KREMNA JUHA

Na začetku si pripravimo vse sestavine za pripravo kremne juhe:
– čebulo
– bučke
– korenje
– drobnjak
– luštrek
– sol
– smetano za kuhanje

1. Najprej narežemo čebulo. V kozici raztopimo košček masla. Dodamo čebulo, jo posolimo in pražimo.

2. Potem olupimo in narežemo korenje. Nato korenje pražimo skupaj s čebulo.

3. Za tem narežemo še bučke, ki jih damo v lonec. Skupaj z bučkami, pa v lonec dodamo tudi malo drobnjaka. Vse skupaj dobro premešamo. Natrgamo še luštrek.

4. Dolijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo, še malo posolimo in pustimo, da se skuha.

5. Ko je zelenjava kuhana, jo zmiksamo z mešalnikom, da postane gosta. Dodamo ji še malo smetane za kuhanje in juha je končana. Lahko jo okrasimo s cvetom drobnjaka.

Pa dober tek!

Tinkara Lavrič, 6. razred
Objavljeno: julij 2020

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja