RECIKLIRANA KUHARIJA

NJOKI IZ OSTANKOV PIRE KROMPIRJA

Pire krompirju dodamo jajce, malo soli in enako količino moke, kot je krompirja. Našteto pomešamo in z roko oblikovane svaljke položimo v vroče olje.
Njoki so pripravljeni, ko so zlato zapečeni.
Skupaj z jogurtom so slasten obrok.
Lahko jih pojemo tudi samostojno ali kot prilogo h golažu.
Dober tek!

Foto: Vid Ličen

ČAJ IZ JABOLČNIH OLUPKOV

Foto: Lana Kovač

DROBTINE IZ STAREGA KRUHA

Star kruh posušimo in zmeljemo v mlinčku za orehe ali zdrobimo z valjarjem, da dobimo krušne drobtine.
S krušnimi drobtinami lahko zgostimo juhe in omake, cvremo meso, napravimo kruhove cmoke …

Foto: Luka Petrič
Foto: Tim Vuleta

UPORABNI KROMPIRJEVI OLUPKI

Olupke neškropljenega krompirja dobro popivnamo, položimo na pekač, posolimo in pečemo od 20 do 30 minut.

Foto: Evelin Lešnjak

Slasten pa je tudi neolupljen krompir z rožmarinom, himalajsko soljo, poprom in oljčnim oljem.

Foto: Kennan Kris Patafta

JABOLČNI KRHLJI

Obtolčena jabolka obrežemo na prizadetih mestih, preostanek pa narežemo na rezine in posušimo.

Foto: Tinkara Lavrič

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja