UČENCI O IZOBRAŽEVANJU NA DALJAVO

UČENCI O IZOBRAŽEVANJU NA DALJAVO

Izobraževanje na daljavo v letu 2020 je verjetno nekaj, kar učenci ne bomo nikoli pozabili. Trajalo je več mesecev in še traja, zato si je vsak o tej izkušnji lahko ustvaril svoje mnenje. Nekaj učencev naše šole smo povprašali, kako doživljajo pouk na daljavo, kaj so po njihovem mnenju njegove prednosti in kaj slabosti.

Pri pouku na daljavo mi je všeč, da lahko dlje spiš, da si delo razporediš v celem dnevu in da ne potrebuješ nositi težke šolske torbe. Všeč so mi tudi videokonference, saj se tako lahko vsake toliko slišim in vidim s prijatelji. Pri pouku na daljavo pa mi ni všeč, da učitelja ne morem direktno vprašati za pomoč. Pri pouku na daljavo je učinkovitost učenja slaba, ker si moram snov razložiti sam in zato porabim veliko časa. Šola na daljavo mi ni všeč, ker se v šoli lahko preprosto več pogovarjamo, skupaj rešujemo, poslušamo razlago v živo. Če bi bil sam učitelj, bi naredil dolg posnetek, v katerem bi zajel razlago vse učne snovi v dnevu. Učenci bi tako lahko sledili posnetku in se tako bolj znašli pri delu. Pri izobraževanju na daljavo se mi zdi koristno, da se učenci učimo uporabljati računalnik.

Enej, 5. razred

Mislim, da je izobraževanje na daljavo težko in včasih nerazumljivo. Všeč mi je, da lahko dlje spim, saj to v normalnih razmerah ne bi bilo mogoče. Ni mi všeč, da je veliko snovi in preveč dela. Med šolanjem na daljavo pogrešam sošolce in druženje z njimi, najbolj od vsega pa pogrešam razlago učiteljev.

Ožbej, 8. razred

Ilustracija: Kimi Vogrinec

Nama se zdi izobraževanje na daljavo boljše kot pouk v šoli. Vse skupaj poteka bolj sproščeno in tudi mi si lahko malo bolj odpočijemo, saj nismo tako napeti kot v šoli. Mogoče je pri nekaterih predmetih podano več snovi, kot smo jo obravnavali v šoli. Glede ocenjevanja se da z učitelji vse lepo pogovoriti in tudi vsa ocenjevanja so napovedana, zato smo še bolj pripravljeni. Če se naučiš, je mogoče dobiti tako lepo oceno kot v šoli. Učenje nama gre lažje na daljavo, saj si lahko sami razložimo snov in si oblikujemo zapiske.
Učenje na daljavo nama je všeč.

Eva in Iris, 9. razred


Pouk na daljavo se mi zdi v redu. Všeč mi je, da imam svoj prostor, mir in da sem bolj zbrana kot v šoli. Manjka pa mi dodatna razlaga, da bi snov še bolje razumela.

Nika, 7. razred

Pouk na daljavo mi je super. Res je čisto drugače kot v šoli, ampak doma mi je bolj všeč. Najbolj všeč mi je, da lahko dlje spim.
Rada se sama organiziram in tako hitro opravim vse za šolo. Ostane mi več časa za stvari, ki jih rada počnem. Recimo več časa se lahko igram z mačko Tačko, skrbim zanjo in jo opazujem, kako raste. Začela sem tudi izdelovati oblačila za barbike, saj so bile vse trgovine zaprte. Všeč mi je, ker lahko več ustvarjam.

Ava, 4. razred

Pri delu na daljavo nimam večjih težav, razen če zmanjka elektrike ali prekinja internet. Z nalogami ni večjega bremena. Učitelji dajo ravno prav dela za eno uro, včasih tudi manj, če smo hitri. Raje kot samostojno delo po navodilih v spletni učilnici imam ure po ZOOM-u. Moti me le, kadar se navodila za delo v spletni učilnici in delo po videokonferenci za določeno uro ne prekrijejo v celoti.
Vem, da učitelji zares veliko delajo, zato si zaslužijo vse pohvale.


Tinkara, 7. razred

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja