RIFUZL – trgovina brez plastične embalaže

RIFUZL – trgovina brez plastične embalaže

Primož Cigler in Manca Behrič sta decembra 2018 naredila velik korak v boju za zmanjšanje plastičnih odpadkov – odprla sta trgovino brez plastične embalaže, ki je prva trgovine te vrste v Sloveniji. Vzgib, da je potrebno odločno ukrepati v tej smeri, so zbudili prizori z grških in indonezijskih obal, ki so zelo onesnaženi s plastičnimi odpadki.
V trgovini Rifuzl ponujajo živila, ki jih je mogoče kupiti na rinfuzo (nepakirano, v razsutem stanju), torej s svojo embalažo, ter izdelke za osebno higieno in dom, ki so tako kot njihova embalaža narejeni iz naravi prijaznih materialov.

Iskrene čestitke za že polni dve leti delovanja!
Ali bi se, če bi lahko zavrtela čas nazaj, odločila enako ali bi kaj spremenila?
Naredila bi enako, super je imeti takšno trgovino.

Kdaj pri svojem delu doživljata najtežje izzive in kdaj dobita največ zagona?
Najtežji izzivi se kar spreminjajo iz dneva v dan. Na začetku je bilo najtežje postaviti cene in priti do točke, ko trgovina ne dela več izgube.
Največ zagona mi daje vedenje, da delam to, kar rad počnem in v kar verjamem. Isto velja za Manco.

Primož v trgovini RIFUZL.


Na kaj sta v ponudbi trgovine Rifuzl še posebej ponosna? Zakaj?

Da imamo stranke, pred katerimi nam ni potrebno nič skrivati. Da so pripravljene plačati za kvalitetne izdelke in dobro postrežbo.

Kako bi opisala svoje kupce?
Naše redne stranke so praviloma ozaveščene mlade družine, mlade mamice, ki želijo najboljše za svoje otroke (ker prodajamo kvalitetne, pretežno ekološke izdelke po ugodni ceni) in hkrati želijo prispevati k temu, da ohranimo čisto naravo tudi za prihodnje generacije.
V veliki večini se stranke, ko enkrat osvojijo način nakupovanja brez embalaže, zelo pogosto vračajo.

Kaj so po vajinih izkušnjah ključni dejavniki, ki morajo biti izpolnjeni, da lahko zaživi trgovina brez plastične embalaže?
Dobra komunikacija do strank, dobri odnosi z dobavitelji, dobra ponudba in cene, ki so konkurenčne tistim v drugih trgovinah.

Za konec bomo veseli še vajinega nasveta!
Ali nam lahko priporočate način, po katerem lahko učinkovito lotimo zmanjševanja odpadkov, ki nastajajo v gospodinjstvu?
Vsak dan poglej svoj koš za smeti. Za smeti tistih izdelkov, ki zasedejo v njem največ prostora, razmisli, kako jih boš dobil brez embalaže.


Objavljeno: marec 2021
Pogovarjal se je: Miha Gornik Zemljak

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja