MEDNARODNI DNEVI NA PODROČJU NARAVOSLOVJA

MEDNARODNI DNEVI NA PODROČJU NARAVOSLOVJA

Na področju naravoslovja smo v mesecu februarju obeležili različne mednarodne dneve. Na povezavah pa lahko izveste še kaj več.

2. februarja smo praznovali mednarodni dan mokrišč. Mokrišče predstavljajo vsi ekosistemi, katerih ključna lastnost je povezava med vodo in kopnim, pomembna pa so predvsem z vidika velike biotske raznovrstnosti.

Svetovni dan mokrišč: http://url.sio.si/Ce2                                                             
Še zanimiv članek o mokriščih: http://url.sio.si/Cew

11. februar je razglašen za mednarodni dan žensk in deklet v znanosti in je bil prvič obeležen leta 2016. Trenutno je po svetu manj kot 30 % žensk raziskovalk, od vseh pa se le okoli 30 % odloči za poklice v tehnoloških znanostih, inženirskih poklicih in na področju matematike.

Mednarodni dan žensk v znanosti: http://url.sio.si/Ce4
Spletna stran UNESCA: http://url.sio.si/Ce3

12. februar je mednarodni Darwinov dan, s katerim obeležujemo rojstni dan naravoslovca Charlesa Darwina (12. februar 1809). Cilj je spodbuditi ljudi po vsem svetu, predvsem mlade, h kritičnemu presojanju, neutrudnemu razkrivanju resnice in nebrzdani radovednosti ter k razmišljanju o pomenu znanja, vztrajnega dela, predanosti in poguma. Vse te lastnosti so odlikovale Darwina in ga vodile na velikem intelektualnem potovanju ob odkrivanju zakonitosti evolucije.

Poslanica ob letošnjem Darwinovem dnevu: http://url.sio.si/Cey
Kako deluje evolucija: http://url.sio.si/Cex

Prispevek pripravila: Laura Javoršek

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja