PUJSKO IN HUJSKO IŠČETA VESOLJCE

PUJSKO IN HUJSKO IŠČETA VESOLJCE

1.000 let pred našim štetjem je na Zemljo trčil neznani leteči predmet. Leta 2100 je neki lovec odkril zapuščene ostanke tega objekta in se odločil, da pokliče detektiva Pujska in Hujska. Ta sta se takoj odzvala.

Pujsko in Hujsko sta bila detektiva, ki sta zelo rada pila kavo z mlekom. Pujsko je bil debel, Hujsko pa debelejši. Pujsko in Hujsko sta se odpeljala v Ljubljano, da bi razrešila ta nenavadni primer. Najprej sta šla na kavo z mlekom, potem pa na prizorišče. Natančno sta si ogledovala neznane predmete. Med temi predmeti sta našla čuden hologramski zapis. Predvidevala sta, da je to nekakšna vesoljska pisava. Pozanimala sta se in ugotovila, da v neki bližnji vasi živi človek, ki ga imajo vsi za norca, saj je trdil, da lahko bere vesoljsko pisavo. Obiskala sta ga in ga prosila za pomoč. Skupaj so si privoščili kavo z mlekom in se pogovorili o njihovi najdbi. Nato so se odpravili na prizorišče. Človek, ki naj bi bil norec, je v resnici nekaj vedel. Takoj je začel razvozlavati hologramsko pisavo. Ugotovil je da, so neznane osebe napisale besedo TRIGLAV kot lokacijo. Takoj, ko sta Pujsko in Hujsko ugotovila, da morata splezati na Triglav, sta postala zelo žalostna. Ker je bila že noč in sta bila utrujena od potovanja, sta raje odšla v hotel. V hotelski kavarni sta spila še več kave z mlekom.
Naslednji dan sta najela helikopter za 8 milijonov evrov, ki je zaradi njune teže
komaj letel, in se odpeljala na Triglav. Po poti sta iz termovke pila kavo z mlekom. Po pristanku sta odšla v Aljažev stolp, kjer ju je pričakala kava z mlekom in SLADKORJEM. Nemudoma sta jo pograbila in medtem ko sta jo pila, sta ugotovila, da se spuščata. Hotela sta zbežati, a sta se zagozdila. Ko se jima je uspelo »odgozditi«, se je dvigalo končno nehalo spuščati in sta se ustavila. Zagledala sta čudne nečloveške postave, ki so stale na štirih nogah. Postave so nemudoma izginile. Začela se je predvajati glasba Taylor Swift in slišati je bilo vesoljski glas, ki je jezno rekel: »AAA! NAPAČNA GLASBA!!!« Nato se je začela predvajati srhljiva glasba. Odprla so se vrata, prišli so vesoljci in končno je bilo mogoče razbrati njihove obraze. Rekli so, da so prišli na Zemljo z namenom, da bi spili kavo z mlekom. Zahtevali so tudi nekaj krav in kavna zrna. Za kavo so izvedeli, ker so jim drugi vesoljci povedali zanjo. Tega dne se bosta Pujsko in Hujsko spominjala kot zelo žalostnega, saj sta morala žrtvovati nekaj kave z mlekom. V zameno sta zahtevala, da se vesoljci vrnejo na svoj planet. In tako se je zgodilo!
Ko sta se vračala na vrh Triglava, sta se v dvigalu spet zagozdila. Ponovno sta nameravala poklicati in plačati helikopterski prevoz, a preden sta se česar koli zavedla, sta se že odkotalila v dolino. Kasneje sta v hotelu obujala spomine ob kavi z mlekom in SLADKORJEM.

Avtorji: Miha Gornik Zemljak, Jan Mihelič, Markus Starc, 6. a

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja